יום ראשון, 25 בינואר 2015

טי בון טלה בתנור עם שום וחומץ בלסמי



לפני כמה ימים ירדתי אל הואדי.. ואדי ניסנס כמובן בחיפה. לעשות קניות לארוחת צהריים שאירחתי בשבת.
הבעיה תמיד שאני יורד אל הואדי זה שחוץ ממה שאני צריך, אני קונה הרבה יותר. כי פשוט אין אפשרות להימנע מכך.
אם אלו ירקות שונים, פירות, לחמים, סלטים, גבינה, מטעמים, בשר ועוד.
והפעם, ללא שינוי. הייתי אצל הקצב כדי לקחת עופות שלמים נקיים ויפים ובויטרינה המתינו מגשים על מגשים של נתחי
טי בון טלה. ורדרדים משוישים בשומן עסיסי שקראו את שמי מכל עבר.
אז כמו ילד טוב, חטפתי מגש במחשבה שבהמשך השבוע אתנפל עליו כבר בדרך כזו או אחרת...
לבסוף - הדרך שבחרתי היא זו שלפניכם.
נתחי טי בון טלה, צלויים בתנור יחד עם תפוחי אדמה, בצלים סגולים, רוטב שום ירוק, חומץ בלסמי, רוזמרין ואשכולות של עגבניות שרי. מן מישמש כזה של מתכון איטלקי\מזרח תיכוני - נגיד.
את המתכון ניתן להכין ממש לפני הארוחה, הוא אורך כ 40 דק' לערך עד שעה גג. ואפשר גם להכין אותו מראש ורק להכניס לתנור ל 20 דק' אחרונות ממש לפני ההגשה. כך הכל יוצא קריספי, מהביל ומריח ניחוחות מטורפים.
המצרכים כאן די פשוטים ולמי שאין למשל "רוטב שום ירוק" (שאלו שיני שום שנכתשו במג'ימיקס יחד עם עם פטרוזיליה מלח ופלפל) אז לא חייב. אפשר לפזור שיני שום שלמות בתבנית והם יעשו את העבודה יפה מאד.

אבל יאללה, בואו נתחיל...



מצרכים (2-4 סועדים)
1-2 קילו נתחי טי בון טלה עם שומן
4-5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים סגולים גדולים חתוכים לקוביות גסות
1 ראש שום - שיניים מופרדות עם הקליפה
2 כפות רוטב שום ירוק (שיני שום כתושות במג'מיקס עם פטרוזיליה מלח ופלפל) - אופצינואלי
שמן זית
מלח ופלפל טחונים גס
2 כפיות חומץ בלסמי משובח
אשכולות שלמים של עגבניות שרי בשלות
ענף רוזמרין טרי



הכנה:
1 - שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים שמכסים ומרתיחים בערך ל 15-20 דק' שיתרככו כמעה.
מסננים.
2 - במקביל להרתחת תפוחי האדמה, על פלנצ'ה או מחבת גדולה מזליפים מעט שמן זית ומטגנים כדקה מכל צד את נתחי הטי בון טלה ומורידים לצלחת בצד. (אנו סה"כ צובעים את הבשר, לא צריך להכין אותו).
3 - בתבנית מרופדת נייר אפייה מפזרים את הבצלים והשום, יחד עם תפוחי האדמה שמן זית, מלח פלפל ורוזמרין ומערבבים היטב יחד עם הרוטב הבסלמי. מסדרים בין לבין את נתחי הבשר הצבועים מהטיגון ועליהם מורחים מעט רוטב שום ירוק עם עשיתם לכם.
4 - מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 20-30 דק' עד שתפוחי האדמה מוכנים\הבשר מוכן לטעמכם.
4-6 דק' לפני תום הזמן, מכניסים את העגבניות מעל.
מוציאים ומגישים.

בתאבון, אביעד.

תמונה מחוץ לחלון ביתי באותו היום שהכנתי ואכלתי את המנה:

6 תגובות:


  1. פוסט מצויין, רק ברשותך הערה קטנה שאני בטוח שאתה מכיר: "מוציאים ומגישים" זה לא האידיאל.
    תמיד עדיף "מוציאים, ממתינים כ 10 דקות עד שהמיצים 'נרגעים' ואז פורסים" ..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה.
      להארתך - בדרך כלל זה נכון, אבל הפעם הכל פרוס, מוציאים וטורפים. תאמין לי. חבל על הזמן.

      מחק
  2. הי, מה המתכון המדויק לרוטב שום ? כמה שיני שום ?כמה פטרוזיליה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ורד.
      אני מכין 2 ראשי שום על חצי צרור פטרוזיליה (עלים בלבד, את הגבעולים אני לוקח לציר עוף). מלח ופלפל קצת. ומוסיף מעט שמן זית למג'ימיקס לאפשר ערבול.
      בהצלחה.

      מחק
  3. הפוסטים שלך הם הפעמים היחידות בהן אני מצטער שאני לא יודע לבשל...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...