יום חמישי, 7 בפברואר 2013

טפאס – "פיסטו מנצ'גו"



אחרי מסעי בברצלונה, התחלתי להכין לא מעט טפאסים בבית. שם ברחוב, מצאתי ספר מדהים של 100 הטפאסים המיוחדים והמסורתיים שהעיר ובכלל המסורת הספרדית מציעה. כך שיוצא שיש לי המון "רעיונות" חדשים להכין לעצמי ולאירוח למשל. "פיסטו מנצ'גו" הוא אחד כזה שאפשר למצוא בכמעט בכל מקום בעיר ובספרד בכלל. הם שמים אותו על פרוסת טוסט קטנה, או אפילו לצד ביצת עין למשל. הוא טעים וחמים ותמיד תמיד מחמם את הלב.  זהו טפאס שדורש קצת משחק מקדים, אבל הוא מעולה ויכול להתלוות להמון מאכלים אחרים, כך שאתם יכולים להכין כמות נאה ממנו ולהטמין במקרר לשימוש נוסף.
רק ירקות הפעם, ללא בשר, דגים או גבינות. מגניב לא?, טוב לא יכולתי לעמוד בזה והכנתי לי ליד  אחד עם קצת חאמון... 
תתעלמו ;).


מצרכים: (12 מנות טפאס למשל)
5 פלפלים אדומים
1 חציל איטלקי מפוספס גדול (או 2 קטנים)
4 עגבניות תמר בשלות
2 בצלים סגולים קטנים עד בינוניים
שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 שן שום כתושה.


הכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
1 – על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את החציל, העגבניות, הפלפלים האדומים ואת הבצלים (עם הקליפה). בוזקים על הכול 2-3 כפות שמן זית ואופים בתנור החם עד שהירקות קלויים כמעט לגמרי.
מוציאים ומצננים.
2 – מקלפים את הקליפה מהפלפלים ומהעגבניות ומניחים בצד. חוצים את החציל ובעזרת כף מפרידים את הבשר מהקליפה, מוסיפים לשאר הירקות. את הבצלים חוצים ומקפלים ומוסיפים לשאר.
3 – במעבד מזון מוסיפים את כל הירקות הקלויים, יחד עם השום ורבע כוס שמן זית בערך ובפולסים קצובים מועכים לממרח במרקם גס מעט. מתבלים במלח ובפלפל.
4 – קולים פרוסות בגט על מחבת ברזל חמה עם מעט שמן זית ועורמים על כל פרוסה כפית של ממרח
ומגישים..


בתאבון.
 אביעד.

3 תגובות:

  1. איזה קטע! ביום שפרסמת את זה, ישבתי בערב ב"טפאו" בהרצליה..
    יכול להיות שפיתחתי קשר על חושי לבלוג שלך ?

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. על חושי.. זה בדיוק זה ;-)
      איך היה?
      מזמן לא הייתי.

      מחק
  2. היה מצויין.
    אני חושב שהזמנתי את כל הפריטים מהפירות ים\ דגים. פלוס כמה ספיישלים מהג'אנר.
    אם כי, אני חייב לציין, שהפאייה השחורה בטפאס "אחד העם" של רושפלד יותר טובה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...