יום שני, 4 ביוני 2012

קוביות סלק עם קרם פיסטוק א' לה בטאלי



וריאציה מפונפנת על הסלק בקרם פיסטוק הנהדר, שמאריו בטאלי מגיש במסעדת "לופה". המסעדה ממוקמת בגריניץ' ויליג' ניו יורק ושם בין מנות האנטי פאסטי המטורפות שניתן לבחור ולטעום במקום, ישנה אחת שמפילה כמעט כל אדם חי שנכנס והתיישב לאכול במקום. זו מנה שגם מי שלא אוהב סלק באופן במיוחד, לא יוכל להישאר אדיש לה ולפחות לטעום אם לא לטרוף את כולה. את המנה הקטנה הזו ב"לופה" מגישים בצורה די כפרית, בצלוחית חצי עמוקה, יחד עם קרם הפיסטוק שנח על פיסות סלק שנחתכו בגסות, נאפו ותובלו בויניגרט טעים וחד.
היא צבעונית באופן מאופק, עם הסגול העמוק של הסלק וצבעו החיוור משהו הירקרק מהפיסטוק, אך מזמינה מאד בריחה ובפשטותה היחסי.
אני הפעם, לקחתי את המנה הצמחונית המיוחדת והמאוד טעימה הזו וקצת "סדרתי" אותה למנה מסוגננת, נקייה וכאילו מיוחדת יותר. אבל אין שום בעיה, ממש ממש שום בעיה להגיש אותה AS IS מבלי להנדס את הצלחת מידי.  המתכון די דומה לזה של בטאלי.. אבל עם קצת נגיעות טיפה שונות.. ארמוז בהמשך איפה שיניתי, כדי שתוכלו להתנסות גם במקור, או שתבינו לפחות לאן הלכתי עם זה..

מצרכים: (נגיד ל 4 מנות)
4 סלקים יפים, נקיים אך עדיין בקליפתם
שמן זית

לויניגרט (לנער הכל יחד היטב)
3 כפות חומץ בן יין אדום
3 כפות מי סודה
6 כפות שמן זית XV משובח

לקרם פיסטוק
1/2 כוס פיסטוק קלוף טבעי (לא מלוח) + עוד מעט כתושים גס לקישוט
3-5 כפות שמן אבוקדו או שמן זית (בטאלי משתמש בשמן פיסטוק, אם תמצאו – הכי טוב!)
1/2 כפית שמן כמהין לבנות (תוספת על המקור)
קורט פלפל לבן (תוספת על המקור)
1/4 כוס מים חמים

 

הכנה:
1 – חממו תנור ל 190 מעלות. הכינו ריבועים מרדיד אלומיניום מספיק גדולים שיעטפו את הסלקים.
הניחו כל סלק על ריבוע הזליפו שמן זית ותבלו במלח ים אטלנטי. סגרו את רדיד האלומיניום והניחו בתבנית. כך המשיכו לעשות עם כל הסלקים. הכניסו לתנור החם ואפו ל 40 דק' עד שעה.. עד שהסלקים כמעט רכים לגמרי.
2 – בינתיים הכינו את הקרם; למעבד מזון הכניסו את הפיסטוקים וחצי מכמות השמן. עבדו בפולסים עד לפירורים או משחה. הוסיפו את יתרת השמן, את שמן הכמהין, הפלפל הלבן ומעט מים. עבדו שוב עד שאתם מגיעים למשחה גמישה ויפה (שחקו עם המים החמים כדי לאזן את הסמיכות לפי טעמכם)
שימרו בצד.
3 – הוציאו את הסלקים והמתינו שיתקררו. קלפו את רדיד האלומיניום ואת הסלקים עצמם בעדינות.
חיתכו את הסלקים למלבנים זהים, קוביות, משולשים או כל צורה שבאה עליכם לטובה ולטעמכם.
4 – הוסיפו את הסלקים החתוכים בקערת נירוסטה והזליפו את הויניגרט לתיבול. (לא יותר מידי!)
ערבבו בעזרת האצבעות בעדינות(!).
5 – צלחתו; בצלחת אישית, מירחו "שליכטה" של קרם פיסטוק וסדרו מעליו סלקים בשווה לכל סועד.
קשטו בפיסטוק כתוש ובמעט ויניגרט שנשאר בקערת הנירוסטה.


בתאבון, אביעד.


6 תגובות:

  1. שום דבר ממה שמופיע כאן, לא נמצא ברשית המאכלים המותרים לי בדיאטה :(((

    השבמחק
    תשובות
    1. שמע ראובן, אתה מתחיל לעצבן אותי!
      זה פאקינג סלק ופיסטוקים.. יאללה!!!
      שאני לא אבוא אליך הביתה, אקשור אותך והאכיל אותך פטה כבד אווז בכפית, אה!?
      :-)

      מחק
  2. אממממ ראובן, סלק אסור? פיסטוק אני יכולה להבין אבל סלק? ומה אם צברת נקודות לסופ"ש נגיד? אבל בלי קשר לזה כל הכבוד לך, שיטת הנקודות (אם אני לא טועה זו השיטה שלך) מאוד קשה ומחמירה בעיקר עכשיו עם הניקוד החדש שזה ממש אבל ממש הזוי.
    שיהיה בהצלחה!

    ונעבור לאביעד.
    טוב, מעולם לא חשבתי על שילוב כזה. סלק הוא סלק הוא סלק. ואני אוהבת אותו על כל דרכיו וצורותיו השונות והמשונות. לשלב איתו קרם פיסטוק (אה כן גם פיסטוק אני מאוד אוהבת) לא היתה מעולםםםם אופציה מבחינתי אבל כך גם שילובים אחרים שמצאתי אותם כמעניינים להפליא.
    אז... רשמתי, התרשמתי ואנסה בהמשך.
    משום מה הסלק בתמונות נראה "יבש" ולא כאילו נגע בו ויניגרט... להניח שזה בגלל זמן הצילום וכו...? או שפשוט ככה זה צריך להיות?

    תודה ויום קסום לכולם

    השבמחק
  3. הסלק ספג את המעט ויניגרט ששמתי די מהר (פה ושם עוד רואים טיפות מעל.. )לכן הוא נראה מעט "יבש", הטעם קיים. העדפתי להשאיר את טעמי הויניגרט עדינים ביותר לאיזון.

    תודה.
    א.

    השבמחק
  4. קרם הפיסטוק יצא ממש נוזלי. הכמויות בסדר? נראה לי שיש שם יותר מדי שמן ומים.

    השבמחק
  5. הי טל, שמח שניסית.
    שים לב שכמות המים אמורה להשתנות על פי הסמיכות הרצויה.
    בהינתן שלכל אחד יש חצי כוס אחרת בבית ולא ממדדנו ממש את כמות הפיסטוקים (ולא כולם משתמשים באותו זן וכיוצ')כך יש להוסיף מים לפי העין והרגש. את השמנים אני בדרך כלל מוסיף גם על פי העין באותו הרגע, אבל כן, הכמויות שנתתי במתכון די נכונים בסופו של דבר..
    כאמור, לא חייבים לשים את כל המים שבמתכון, כפי שמוסבר בו גם כן.

    בהצלחה.
    וברוך הבא.
    אביעד.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...