יום חמישי, 30 באוגוסט 2012

"פסטה א' לה נורמה" – חצילים, עגבניות ותימין



חצילים, עגבניות ופסטה.. המשולש האיטלקי הקדוש. הפעם, גם יחד. "פסטה א' לה נורמה" היא אחת מהפסטות הדרומיות המפורסמות והטעימות ביותר שיש. כדאי להשתמש בחצילים מנומרים (איטלקיים) או בלאדי, שהם הרבה פחות מרים מהמוארכים "הרגילים". קלפו את קליפתם פס כן פס לא.. גם כדי להשאיר מעט צבע וגם בשביל שהחציל לא יתפורר או יתפרק לכם בבישול.
המנה הזו הכי טעימה עם פסטה ארוכה, ספגטי או בוקטיני.. גם לינגוויני יהיה צורה מעולה אם תרצו. עשו המון רוטב והגישו בנדיבות עם פרמז'אנו ראג'יאנו מגורדת מלמעלה וכמובן פטרוזיליה קצוצה טרייה ורעננה.
החצילים הנימוחים יחד עם העגבניות והעושר של התבלינים הטריים.. אוי..


מצרכים: (4-6 מנות)
1/4 כוס שמן זית
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 בצל סגול פרוס דק
4 שיני שום פרוסים דק
1 קופסת שימורים של עגבניות תמר מרוסקות ביד כולל המיצים
3-4 גבעולי תימין העלים בלבד
10 עלי בזיליקום (3-4 לקישוט) חתוכים שיפונד
פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית שבבי צ'ילי
פיקורינו או פרמז'אנו מגורדת לקישוט ולטעם

הכנה:
1 – במחבת גדולה ועמוקה חממו את שמן הזית, טגנו את הבצל עד להזהבה קלה. הוסיפו את החצילים וערבבו כמה דק' עד שהם מתרככים ונעשים זהובים.
2 – הוסיפו את השום העגבניות עלי התימין והפטרוזיליה וערבבו הכול יחד. כסו במכסה והנמיכו את האש למינימום. בשלו כ 10 דק' יחד (אם צריך הוסיפו מעט ממי הבישול של הפסטה כדי למנוע הדבקות)
3 – תבלו במלח, בפלפל ושבבי צ'ילי, טעמו ותקנו תיבול. הוסיפו את הנענע ואת הפטרוזיליה וכבו את האש.
4 – בשלו בסיר עם המון מים ומלח את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה" סננו. (הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך!)

הגישו בצלחות חצי עמוקות פסטה ומעליה מצקת רוטב חצילים ועגבניות. פזרו גבינה קשה מגורדת לסיום. ופטרוזיליה נוספת אם יש לכם חשק לעוד. 


בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית.. 
ואל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.. 
C YA.. 

12 תגובות:

  1. על מה אתה חושב שאנחנו חושבים?!
    במיוחד אחרי שהגדלתי את התמונות לרזולוציה מקסימלית...
    על זה שאני יושבת מול המחשב
    מורעבת לגמרי
    וכל מה שאני הולכת לחשוב עליו בשעות הקרובות היא הפסטה המושלמת הזאת
    אבל בשום פנים ואופן לא אוכל לאכול אותה...
    מתעלל שכמותך :) נראה מעולה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה, תמיד משב רוח מרענן כאן ומתוק במיוחד.
      VERY NICE TO HAVE YOU HERE!

      מחק
  2. טוב... אין ספק שקוביות החציל המהמם הזה יכולות להחליף כל נתח בשר בעולם!!!
    מה בן אדם רוצה?!?!? "המשולש האיטלקי הקדוש" המשולש היווני המרוקאי העיראקי הפרסי...
    בחייך מה זה משנה?!?!? זה משולש קדוש! זה מה שזה!
    איי איי איי החציל הרג אותי
    תמונות מעוררות מכל בחינה! (שוב... לדעתי האישית משהו טוב קורה לך, התמונות חוזרות למקור)

    זה מתכון שבהחלט יוגש על שולחני
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. חציל זה טעים ללא ספק, אבל להחליף בשר – NEVER.
      בכל זאת, אהבתי לקרוא, תודה לך גם שאת כאן 
      א.

      מחק
  3. טוב... לא אמרתי לעבור לצמחונות רק שהוא כל כך בשרני
    והוא הצטלם לך כל כך יפה שמיד הוא נראה לי כמו בשר.
    על כל פנים זה נכתב בכוונה להחמיא לך (-;
    ... על לא דבר...

    השבמחק
    תשובות
    1. כמובן, עמדתך הובנה ואפילו הבנתי את המחמאה ;-)

      מחק
  4. הפסטה האהובה עליי! לא פייר :(

    השבמחק
  5. החציל שלך יוצא מהמם מבחינת צבע וטקסטורה. לפחות על פי כמה שניתן להתרשם מהתמונות.
    הפוסט הזה מזכיר לי כמה שאני מתגעגע למנת פסטה טובה. דודה.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. דודה=תולעת=חשק או תודה? ;-)
      תודה חבר, טוב לראותך פה.
      א.

      מחק
    2. דודה במובן של עוד רגע אני מדפיס את הצילומים שלך, גורס לחלקיקים ומזריק לווריד.

      מחק
    3. חחחח...אה זה מה שחשבתי.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...