יום חמישי, 14 ביוני 2012

פטוצ'יני ברוטב זעפרן, שמנת ודיז'ון




את הפסטה הזו אני מכין בדרך כלל כמצע למנה עיקרית כזו או אחרת. פילה דג צלוי ומאוזן טעמים, חזה עוף מעושן עדין, או אפילו איזה פילה עגל עסיסי. כל אלו ילכו נהדר עם מנת הפטוצי'ני המדהימה הזו.
אך, הפעם, החלטתי לרשום לכם את המתכון סולו. ללא תוספת בשרית או דגית. אני סמוך ובטוח שתדעו לאכול את זה כך גם כן, זה טעים מאד והמנה יכולה להיות מדהימה בפני עצמה וכן גם לצרף לה כל העולה על דעתכם, ממגוון האופציות שנתתי בתחילת הרשומה, או מטעמכם האישי כמובן.
הדבר החשוב ביותר כאן זה לרכוש זעפרן אמיתי ולא להתפתות לכל מיני "חיקויים" בדמות אבקות או תבלינים מעורבבים, שאפשר למצוא בשווקים מידי פעם בשקי ענק. זעפרן הוא עניין יקר מאד, אבל קונים ממש מעט פעם ב.. זה מספיק להמון זמן. הטעם והארומה חזקים ומשתמשים ממש בקמצוץ בכל פעם. ד"א למי שיש כוח להכין פטוצ'יני בבית (יש לו מכונת פסטה וכו) זה הזמן! פסטה טרייה מקפיצה כאן את המנה במונים אימתניים. ובסופו של דבר, המנה הזו אלגנטית, יוקרתית ומדהימה בכל ביס ביס.


מצרכים: (4 מנות~)
400 גר' פסטה מסוג פטוצ'יני (או ארוכה אחרת)
1 מיכל שמנת מתוקה (32% ומעלה בבקשה!)
2 כפות חמאה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1/2 כוס יין לבן יבש משובח
1 כפית גדושה של חרדל דיז'ון חלק
קמצוץ חוטי זעפרן (כ חצי כפית בערך)
1 עגבנית תמר בשלה, חתוכה לקוביות קטנות
3-4 עגבניות מיובשות בשמן זית חתוכות ג'וליאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עירית לקישוט


הכנה:
1 – בשלו את הפסטה לפי הוראות יצרן, בסיר גדול עם מים ומלח, עד לדרגת "אל דנטה".
2 – במחבת גדולה ועמוקה, חממו את החמאה ואדו את בצלצלי השאלוט עד לשקיפות, על להבה נמוכה.
הוסיפו את היין הלבן וצמצמו את הנוזלים בחצי. הוסיפו את השמנת, את החרדל ואת חוטי הזעפרן וערבבו היטב לנוזל הומוגני. צמצמו שוב ע"י בישול ברתיחה עדינה, עד לסמיכות הרצויה.
3 – הוסיפו את העגבניות ותבלו במלח ובפלפל לפי הטעם. ערבבו שוב.
4 – סננו את הפסטה (שימרו חצי כוס של נוזל הבישול) והעבירו אותה אל המחבת העמוקה עם הרוטב*. ערבבו לחצי דקה יחד כדי שהפסטה תספוג טעמים וכבו את האש. (אפשר לדלל מעט את הרוטב באם הסמיך מידי, במי הבישול ששמרתם מסינון הפסטה).

* למי שאין מחבת בגודל המתאים, יכול להפוך את הכיוון ואחרי סינון הפסטה להמשיך את המיזוג בסיר הגדול.

הגישו בצלחות חצי עמוקות סולו או עם מנה בשרית\ מהים. קשטו בעירית קצוצה.


בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימאלית
ואל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.

2 תגובות:

  1. חולה על פסטה.
    עוד לא ברור לי אם זה בגללה או בגלל הפרמזן שאני שופך בכמויות.
    נרשם ויבוצע.
    צלחת מהממת!! מאיפה הבאגט?

    השבמחק
  2. חחח, גבי, טוב לראות אותך.
    תודה.
    הבגט מ"שמחה" ליד קפה טיבי בשד' הנשיא.. יש לגשת מספיק מוקדם בדרך כלל שלא ייגמר.

    א.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...