יום רביעי, 15 במאי 2013

טארט בשמל ופטריות פורטבלו, בעיטור סלט ירוק



מנה ראשונה מקסימה, קלילה ונוחה מאד להכנה, לאירוח מרשים ומקצועי. טארט מבצק עלים קנוי, תפוח וזהוב, עם קרם בשמל קטיפתי, חמים למגע וארומטי מתיבול אגוז מוסקט, שנח לו ברוגע. מעל זה אנו מניחים פטריות חורש בשרניות שנצלו עם תימין, יין לבן, שום ועוד המון דברים טובים. הצבע מגיע מסלט הירוקים הרענן, הקריספי והחרפרף שאנו עורמים מעל כל הטארט בנונשלנטיות .
זוהי מנה אישית שיכולה להיות ארוחה שלמה ללא ספק. מה יש יותר טוב בליל חורף אמצע שבוע, מאשר טארט שכזה לחמם את הנפש ואת הגוף. המנה כמובן צמחונית, כך שתתאים לאלו שביינכם מאותגרי בשרים.
בזמן האחרון, אני מנסה לשלב גם מנות כאלו ברפרטואר ובדיאטה האישית שלי... (בייננו, הבשר תמיד מגיע בסופו של דבר.. אבל מזה, יש מספיק). הכנת המנה לא קשה במיוחד, אך דורשת מעט הכנה במוקדים שונים. הבצק בתנור, הפטריות על מחבת נפרדת וכמובן רוטב הבשמל בסיר קטן ליד. אחרי כל זה, יש לנו גם לקצוץ מעט סלט ירוק ולתבל.
בסופו של דבר, פשוט מאחדים את כל החלקים ומתקבלת כאמור, מנה מקסימה בטעמה שגם נראית טוב להגשה.
בתכלס? פחות מחצי שעה עבודה. בערך הזמן שלוקח לכל הבצק להיות מוכן בתנור. 
את המתכון ואת הרעיון קיבלתי מ zen can cook שהוא ללא ספק בלוג האוכל אולי הטוב שיש ברשת לדעתי.

מצרכים: (4-6 מנות)
גליל בצק עלים (חמאה) (ניתן להכין גם מריבועי בצק קנויים למשל)
1 ביצה טרופה
1 סלסילת פטריות פורטבלו, פרוסות
2 שיני שום
1 בצלצל שאלוט
1 כפית עלי תימין טריים
30 גר' חמאה
1/3 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

לבשמל-
3 כפות חמאה
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה

לסלט –
חופן עלי בייבי תרד טריים ורעננים
כמה גבעולי עירית
עלי טרגון טריים
חצי לימון
מלח גס
1 כף שמן זית

חומץ בלסמי מצומצם לקישוט



הכנה:
מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות.

1 – קורצים מדף בצק העלים עיגולים בעזרת כוס, או רינג למי שיש ומניחים בצד על משטח עבודה מקומח קלות. בעזרת סכין עוברים בעדינות בעומק חצי גובה הבצק, בצורת עיגול כ 1-2 ס"מ משולי המעגל (אנו בעצם יוצאים מעגל פנימי).
מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם מעט מקום בין אחד לשני. הברישו אותם בביצה טרופה ואפו כ 10-15 דק' להתפחה ראשונית.
בינתיים שאנו מחכים שהם יאפו את ה 10-15 דק' עשו את זה  -
2 – במחבת מחממים את החמאה ומאדים את השום והשאלוט על אש נמוכה עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מתחילות לרדת בנפח. מתבלים בתימין במלח ובפלפל לפי הטעם ומוסיפים את היין. מגבירים את האש ומצמצמים את הנוזלים עד שהמחבת יבשה כמעט. מכבים את האש ומניחים בצד למשמרת להמשך.
3 – בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים את החמאה לבשמל, מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב תדיר עד ליצירת משחה חלקה. מוסיפים תוך כדי ערבוב ובהדרגה את החלב וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד להסמכת הרביכה. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים פעם נוספת. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר. אחרי צינון הבשמל, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב פנימה.
4 – בקערה, צרפו את הירוקים לסלט, הזליפו שמן זית, לימון ומלח וערבבו בעדינות. השאירו בצד להמשך.
5 – חוזרים לעיגולי הבצק שהרגע הוצאנו מהאפייה.. אנו נראה שהם תפחו קצת ויש לנו בעקרון מקום באמצע שנוכל "לשטח מעט", שטחו קצת בעזרת מזלג או אפילו באצבעות והשאירו שוליים תפוחים ויפים. בעזרת כף צקו פנימה בשמל אך השאירו קצת שוליים שלא ייזל החוצה (השוליים עוד יתפחו אז זה יהיה בסדר) והכניסו לתנור שוב ל 10-15 דק' עד לקבלת בצק בצבע זהוב ויפה. הוציאו.
6 – סדרו מעל הבשמל האפוי כמות שווה של פטריות וערמו סלט ירוק ויפה. הגישו לכל סועד בצלחות אישיות עם הזלפה של חומץ בלסמי מצומצם.


בתאבון, אביעד


2 תגובות:

  1. קשה, קשה לעמוד בפניי בצק עלים. ועוד עם הבשמל..
    לפחות הבשמל הוא לא עד כדי כך "נורא".
    בקיצור, עשית אותי רעב. (שוב).

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...