יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

פסטה עם נקניקיות איטלקיות מפוררות, שאלוט, עירית ופלפל קלוי



 זוהי ללא ספק אחת המנות המיוחדות, המהירות והטעימות שאני מכיר. לארוחת צהריים מהירה, לאירוח, ערב, קיץ או חורף. מבחינתי היא "רצה" בכל מצב. כמה נקניקיות משובחות שלא עלו על הגריל, פושטות עור ומפוררות. רוטב של יין לבן, עירית, פלפלים קלויים ופיקורינו. מן היתוך איטלקי ספרדי כזה. הפסטה המתאימה ביותר לרוטב הזה היא פסטה קצרה חלולה וגדולה. כמו "ריגטוני" למשל ודומיה. הפסטה הגדולה תוכל לספוג את הטעמים וגם "לאסוף" את גושי הבשר המפורר יחד עם סירות השאלוט הטעימות. פנקו את עצמכם בחומרי גלם טובים, יין לבן קריר ואיזה 'רוסטיק' ליד, עם קוביית חמאה ענקית. יהיה קשה מאד לנצח את הארוחה הזו. שמעו, אני מרייר רק מלכתוב לכם את המילים הללו, תארו לכם מה הולך כאן בעצם הבישול או לאחר מכן שאני צריך פאקינג לצלם לכם את המנה.. אללה יוסטון!

מצרכים: (ל 4 מנות)
1 חבילה של פסטה מסוג ריגטוני (Rigatoni)
4 כפות שמן זית משובח
4-5 נקניקיות איטלקיות, פשוטות "עור" ומפוררות בידיים (כל נקניקיה משובחת מבשר גס וטרי תתאים)
8 בצלצלי שלוט, חתוכים לרבעים ומופרדים לסירות קטנות
2 שיני שום פרוסות
10 גבעולי עירית טרייה
2 פלפלים אדומים קלויים וחתוכים לרצועות
חופן גבינת פיקורינו מגורדת
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית פפריקה אדומה מעושנת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


הכנה:
1 – הרתיחו בסיר גדול 4-5 ליטר מים והמליחו מעט, בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה.
2 – במחבת גדולה, חממו את שמן הזית וטגנו את הבצלים עד להזהבה. הוסיפו את הנקניקיות המפוררות והשום. ערבבו עד שהן מתבשלות לחלוטין. הוסיפו את הפלפל הקלוי וערבבו לדקה נוספת. תבלו במלח ובפלפל שחור גרוס לפי הטעם.
3 – סננו את הפסטה המוכנה. הוסיפו את הפסטה למחבת (או הפכו כיוון והחזירו את הפסטה המסוננת אל סיר הבישול ותוסיפו את תערובת הנקניקיות אל הסיר)
4 – מיזגו את היין וערבבו בעדינות את הפסטה עם הרוטב, המתינו לצמצום הנוזלים לחצי בערך. הוסיפו את הפפריקה, את העירית והפיקורינו והמתינו 10 שניות לפני כיבוי האש. 

קשטו בעירית קצוצה (אפשר גם עם מעט אגוזים קלויים) והגישו.

בתאבון,
אביעד.

5 תגובות:

  1. אוחח זה נראה מעולה!
    פסטה עם נקניקיות לבנות זה אחד מתבשילי הקבע אצלנו בבית ;)
    בדיוק חוגגים על משלוח פסטה גדול שקיבלנו מאיטליה
    בהחלט אשמור את המתכון הזה לדגימה :)
    מתה על הצילומים שלך כרגיל, הבלוג שלך תמיד מרגיש כמו מסעדה מפונפנת
    ד"ששש

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה נסיכה, נסי ודווחי איך היה.
      דש לרומני :)
      א.

      מחק
  2. פשוט ומלבב.
    מעניין שלאחרונה גם אני נוטה להעדיף רטבים לא "רטובים" לפסטות.

    LazyBoy, Hungry like a wolf


    השבמחק
    תשובות
    1. תודה איש. לא יודע אם אני מעדיף לא רטוב אבל פה יש הרגשה טובה למרות שאין ממש ״רוטב״

      א.

      מחק
  3. מתכון מעולה שעבר אפילו את האישור של הילדים, שבדרך כלל מה שלא נשמע או נראה כמו צ'יפס ופיצה, לא נכנס להם לפה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...