יום חמישי, 1 בנובמבר 2012

קאפליאצ'י 'דלעת חמאה' בקרם מרווה וקריספי בייקון



מנות פסטה שונות כבר הצגתי למכביר בבלוג, ועוד המון בדרך. קלות להכנה לצד קשות יותר, קלילות ונעימות לצד כאלו עם טעמים חזקים ועוקצניים. על בסיס עגבניות, בשר, דגים, פירות ים, אלכוהול, ירקות ועוד ועוד. הנישה האיטלקית הזו של "פסטה" היא אולי אחד התחומים הרחבים והעשירים ביותר ברפרטואר המגוון שיש בתחום הקולינרי העולמי, אפשר להגיד. אין חומר גלם אי שם שהוא -הבסיס לאלפי מתכונים! הצורות הרבות, השוני והווריאנטים שמביאה המילה "פסטה" הם כביכול אין סופיים. הפעם קאפליאצ'י.. לא עוד פסטה קצרה , חלולה, או ארוכה ורחבה.. אלא מסוג הפסטות המלאות בכל טוב.  הקאפליאצ'י (cappeliacci) מתורגמים מאיטלקית בתור "כובעים". בשל צורתם המיוחדת שמזכירה מן כובעים עתיקים. הם מלאים בדרך כלל בגבינות, או במרקמי ירקות שונים בעיקר ומוגשים למנה ראשונה, או שנייה במסעדות השונות {אתם כמובן יכולים ללמוד עוד המון על סוגי הפסטה השונים, ברשומה בראש הבלוג "קדימה פסטה"} הפעם, מנה קלסית ומפורסמת מאד של קאפליאצ'י מלאה בדלעת חמאה (זו דלעת קטנה יחסית עם קליפה ירוקה) וקרם של חמאה עם מרווה. אני כמובן הוספתי קצת, החסרתי קצת ועשיתי מנה מדהימה ויפיפייה לטעמי. מקווה שתוכלו לקחת על עצמכם לנסות. היא  פשוט מקסימה בטעמה העדין ומרשימה מאד. המנה הזו מעבירה בי תחושות שקשה לי להגדיר, האהבה, הקלסיות וליד זה התחכום העז אך המרומז. הפנים מדהים, חלק, מתקתק, מגרה, מטורף. שנעטף בעור רך ושוחה בקרם אלוהים חיים של בשמל שמנת ומרווה. המנה הזו גורמת לי "לשיר".



מצרכים: (4-6 מנות)
לקפליאצ'י:
500 גר' קמח לבן
5 ביצים
2 חלמונים
מעט שמן זית

למילוי:
3 כוסות דלעת חמאה (או דלורית) קלופה חתוכה לקוביות ומבושלת במים עד לריכוך מושלם
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
2 כפות חלב
1 כף חמאה

לרוטב –
50 גר' חמאה
1 כף קמח לבן (לא יותר מזה)
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
10 עלי מרווה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

3 פרוסות עבות מאד של בייקון חתוכות לקוביות שוות
15 עלי מרווה גדולים ויפים
שמן לטיגון

הכנה:
1 – מצרפים את כל מרכיבי הבצק יחד ולשים כ 20 דק' עד שהבצק גמיש וחלק..
מלטפים אותו עם קצת שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות שיתייצב.
2 – מועכים את הדלעת לפירה חלק ומעבירים למחבת עם ציפוי שאינו דביק עם כף חמאה. מערבבים שהחמאה תיספג ונוזלים מהדלעת יתאדו. מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ופלפל לבן. מקפלים שוב את המסה שתספוג את החלב ומבשלים כך כ 2-3 דק' נוספות.. מתבלים בקורט אגוז מוסקט מערבבים היטב פעם אחרונה ומכבים את האש. מצננים לטמפ' החדר.
3 – מכינים את הפסטה.. (למי שיש מכונת פסטה, זה הזמן להוציא אותה חברים) מוציאים את הבצק ומחלקים ל 4 חלקים שווים. כל חלק מרדדים על משטח מקומח לעלה גדול ודק מאד (עד שאפשר לראות את היד שלכם מאחור).
ע"י קורץ ריבועי, או סכין חותכים ריבועים שווים (7X7). בעזרת כפית מניחים באמצע כל ריבוע כמות קטנה מהמילוי.
סוגרים פינה לפינה ממולה, כדי ליצור משולש. לאחר מכן מפגישים 2 קודקודים קיצוניים כדי ליצור צורת "קאפליאצ'י" יפה. מעבירים את אלו המוכנים למגש מקומח.
4 – מחממים סיר קטן עם שמן בשליש הגובה וכאשר הוא חם, מכניסים כמה עלי מרווה לכמה שניות עד שהם נעשים קריספיים. מוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת ובוזקים עליהם מלח גס מייד. ממשיכים כך עד ל 15 עלים בערך.
(שימו לב שאם השמן יהיה חם מידי, העלים יהפכו להיות חומים ולא ישמרו על צבעם הירוק)
5 – במחבת ממיסים חמאה על אש נמוכה ומוסיפים כף קמח. מערבבים היטב לרביכה חלקה ומוסיפים שמנת מתוקה. מבשלים על אש קטנה כאשר מוסיפים לשמנת 7-10 עלי מרווה. מצמצמים את הנוזל בחצי עד לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את האש. מעבירים את הרוטב דרך מסננת קטנה וצפופה. בעזרת כף משטחים בתחתית צלחות ההגשה שכבה נאה.
6 – במחבת נקייה מטגנים את קוביות הבייקון עד למצב קריספי, מוציאים בעזרת מלקחיים לנייר סופג, בוזקים עליהם מעט מלח גס מייד.  ומחלקים בשווה בין צלחות ההגשה מסביב על הרוטב.
7 – מבשלים בסיר גדול עם המון מים ומלח את הקאפליאצ'י עד שהם צפים. מוציאים ומחלקים בשווה לצלחות ההגשה באמצע הרוטב.
מקשטים בעלי המרווה המטוגנים.. ופרמז'נו ראג'אנו מגורדת בעדינות.
אני הוספתי מעט שמן זית עם ארומה של עשבי תיבול מטוסקנה (ניתן לרכוש היום בשווקים המתמחים)


בתאבון,
אביעד.

6 תגובות:

  1. כשכתבת "לשיר" באמת שרת.
    השורות האחרונות שלך היו הרבה מעבר לשיר אהבה.
    שיר אהבה לאוכל, לחיים, לאישה, לאיטלקים... שרת.
    עשית עבודה נהדרת על התמונות. צורת ההגשה נקייה ויפה
    ובגדול צלחת כזו יכלה בקלות להיות חלק מתפריט במסעדה.
    בקצרה... נראה מעולה ומאוד מזמין.
    המתכון... נהדר.
    תודה רבה.

    השבמחק
  2. וואי וואי וואי, מתהההה לטעום את זה!
    זה נכון שאת הכל אצלך אני רוצה לאכול, ויפה שעה אחת קודם
    אבל את זה אני חייבת לטעום! מנה בדיוק לטעמי...
    נראה הורס במיוחד... היא עוד תחזור אליי בחלומות

    השבמחק
  3. אויי אמא
    לק לראות את הטקסטורה של עלה המרווה בצילום, וכבר המנגינה עולה...
    למות על הצילומים האלה!

    השבמחק
  4. מהמם.
    (שלח למאסטר שף: יש להם תחרות צילום אוכל)

    LazyBoy , Hungry like a wolf

    השבמחק
  5. תודה חברים!
    לייזי, לא אוהב את "התחרויות" האלה, אבל I FEEL YOU
    THANKS.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...