יום חמישי, 21 במרץ 2013

שרימפס צלוי ברוטב עשבי תיבול ושום - pil pil



מכירים את מרק ביטמן?, לא? טוב נו.. אני אזכיר לכם. חוץ מזה שהוא אחד מכתבי האוכל המוערכים והידועים ביותר בארצות הברית. יש לו גם טור שבועי בניו יורק טיימס כבר 11 שנה והוא גם הגבר השני בסדרה on the road again יחד עם מריו בטאלי (גווינית' פאלטרו ו בסולי היפה).
מרק בייטמן הוא כותב ספרי בישול רבי מכר, שזכה במי יודע כמה פרסים על כך. הטור שלו בטיימס נקרא ה"מנימליסט" והגישה העממית שלו, התחבבה על קהל הקוראים בצורה כזו- שהוא כבר הפך לסופר סטאר ללא ספק. באחד מפרקי הסדרה הם היו אצל אחד מהשפים הידועים והטובים בספרד כולה, חואן ארזאק (Juan–Marie Arzak). שם הם למדו והכינו איתו יחד מנה שנקראת "פיל פיל" PIL PIL , שזה מן תבשיל מחיך דג, ברוטב של עשבי תיבול, שמן ושום. ארזאק הראה להם איך הוא מצליח ליצור רוטב מאמולסיה של שמן זית וג'לטין שניגר מהדג עצמו. פרק מדהים ומחכים בצורה אדירה. בטח מלראות גאון כזה בפעולה.
אבל זה לא מה שנעשה היום.. ביטמן שחזר הביתה, "שיחזר" את המתכון, רק עם שרימפסים במקום חלקי הדג ההוא שהכין ארזאק במטבח המסעדה שלו ובמקום צלייה על הגז, הכין את הכול בתנור. בלי אמולסיה, אבל עם המון טעם.
בקיצור- פשוט, מינימליסטי, מפוצץ בטעמים ונורא נורא מהיר וקל להכנה (ולא ממש קשור לארזאק ;-) ). מי שרוצה להתחכם.. שיכתוב לי מייל, אתן לו את המתכון המקורי של ארזאק. בינתיים, הנה המנה של בייטמן שהיא מגניבה לכשעצמה. 


מצרכים: (2-10 מנות, תלוי בגודל המנה שתגישו)
40 חסילונים טריים וקלופים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה 
2-3 שיני שום גדולות קלופות
1/3 כוס שמן זית משובח
6 גבעולי בצל ירוק נקיים וקצוצים גס
1/3 כוס נוזל (מים, יין לבן, ציר דגים, ציר עוף צח וכו) – אני השתמשתי ביין לבן
מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם

הכנה:
חממו תנור אפייה על מצב טורבו ל 200-220 מעלות
1 – במעבד מזון הכניסו את השום יחד עם שמן הזית, הפטרוזיליה והבצל ירוק ועבדו לתערובת, הוציאו עם מרית לסיר רחב שוליים. הוסיפו את השרימפסים ואת הנוזל שבחרתם. תבלו במעט מלח ופלפל וערבבו. הכניסו לתנור החם ל 10-15 דק' עד שה שרימפסים נעשים ורודים והתבשיל כולו מבעבע.
הוציאו והגישו עם בגט טרי ויין לבן יבש.


הערה: ניתן להכין את התבשיל גם על כירה במקום בתנור למי שמעדיף. שימו לב רק לערבב מידי פעם שלא ישרפו העשבים בתחתית. זה מניסיון אפילו יותר פשוט, רק שונה טיפה. 

בתאבון,
אביעד.



8 תגובות:

  1. יפים יפים ומזילי ריר.

    השבמחק
  2. איזה יופי! נראה לי שאת המנה הזאת אפילו אני אוכל להכין. אנסה במהלך החג (השרימפסים למעשה מדמים את הארבה שמצווה עלינו להזכיר בכל שנה ושנה). תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. מה זה אפילו? אני בטוח שתצליח גם אותה וגם המון אחרות בבלוג..
      תכלס רב המנות כאן די קלות להכנה למי שיודע קצת ימים ושמאל :-)

      א.

      מחק
  3. כייף של מנה. מצטלמת נהדר ופותחת חשק
    רציני לאיזו חתיכת בגט ספוגה בים הטעמים
    הזה שמביט אליי מהמסך.
    תודה ויום מצויין לכולם

    השבמחק
    תשובות
    1. ללא ספק בגט זה MUST כאן, ובכלל.
      וגם לך.
      א.

      מחק
  4. את המנה הזאת אני יכול לאכול כפתיח, כעיקרת, וגם כקינוח :-)

    השבמחק
  5. הרבה קוחונס צריך כדי להכניס שרימפס לתנור, ועוד במצב טורבו.
    חצי שנייה של הסח הדעת, והרסת קילו שרימפס..

    אבל אני בספק אם אתה מודאג מזוטות כאלה יותר מדי. יצא לך מהמם. צבעים מגרים מאוד. יישר כח!

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...