יום חמישי, 26 ביולי 2012

לזנייה נפוליטנית של חצילים מוצרלה ופרמז'ן

אתם סולחים לי על האיחור היום כן? הייתי קצת עסוק... אבל הנה, עדיין לא עבר.. אז מתכון סופ"ש כאן..
תיהנו, תבשלו, תאהבו.. שיהיה בתאבון.



זוהי אחת מהמנות הטעימות ביותר שאני מכיר מהמטבח הנפוליטני. למרות שהיא בלי בשר, יש פה המון חציל. שזה כנראה הדבר הכי טעים שיש.. אחרי.. כמובן. יש לא מעט מתכונים ו ווריאציות למנה הזו ויותר מזה, יש כמעט "מלחמה קרה" על המקוריות ומאין היא הגיעה ברחבי איטליה. מהדרום, מהצפון או כמובן מנפולי. כל אחד שמגיע מחבל כזה או אחר, מושך לכיוונו בגין דברים מסוימים שיש במתכון; אם זה פרמז'ן אז זה כמובן מפארמה, אם זה בגלל רוטב העגבניות, או משיטת הנחת החצילים בתבנית אז מהדרום וכן הלאה. בכל אופן, אני החלטתי שזה מנפולי מכיוון שבסיס המאפה שהוא חצילים כאמור, מטוגנים בקמח וביצה, מגיע משם... ועל כך אין עוררין!
המנה הזו מצריכה מעט עבודה שלוקחת זמן בהכנות בעיקר. טיגון, בישול ואפייה בתנור. אך לכל העבודה הארוכה הזו (יחסית) יש תמורה בדמות תבנית מדהימה של טעמים מקסימים. את המנה הזו ממליצים להגיש ביום למחרת. כן כן.. זו אחת מאלו. אבל גם טרייה כמה דק' אחרי שהיא יצאה מהתנור היא תהיה מדהימה, אני אוהב אותה הרבה יותר כך.
לזניית חצילים מהבילה ומקסימה – מגניפיקו!

מצרכים: (לתבנית בינונית)
עלי לזנייה מבושלים עד לחצי הכנה עבור כמה וכמה שכבות
2 חצילים איטלקיים מאורכים, חתוכים לאורך לפרוסות עבות יחסית
1 כוס קמח לבן רגיל
2 ביצים טרופות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
6-8 עגבניות בשלות מאד, חלוטות וחתוכות לקוביות (או קופסת שימורים מייבוא איטלקי של עגבניות תמר) 
מוצרלה טרייה פרוסה לפרוסות
מוצרלה מגורדת
פרמז'אנו ראג'יאנו מגורדת
10 עלי בזיליקום קרועים ביד
קורט סוכר
4 שיני שום כתושות

 

הכנה:
1 – העבירו את פרוסות החציל בקמח ונערו מעודפים. מאחדים את הביצה הטרופה הפטרוזיליה ומעט מלח ופלפל ומטביעים את החציל בביצה. מוציאים ונותנים לעודפים, לנזול חזרה.
2 – טגנו את החצילים בסבבים קטנים, במחבת גדולה עם שמן זית, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג על רשת. המשיכו לטגן את כל החצילים.
3 – בסיר הזליפו מעט שמן זית והוסיפו את העגבניות, השום ועלי הבזיליקום. ערבבו קלות וכסו את הסיר. בשלו כ 20-30 דק' על אש נמוכה. ערבבו מידי פעם שלא יישרף או ידבק לתחתית הסיר. מתבלים במעט מלח, פלפל וקורט סוכר.
4 – בתבנית בינונית (עדיף כזו שתוכלו להגיש בתוכה לאחר מכן) מסדרים שכבה אחידה של עלי לזנייה חופפים בקצה ולאחר מכן חצילים, כאשר הם מסודרים מעט כמו "תריסים\קלפים" (ז"א אחד על השני בקצה הרחב). מעליהם יוצקים מצקת של רוטב עגבניות ומשטחים מעט. מפזרים מוצרלה ומעט פרמז'ן מגורדת. ממשיכים עם שכבה נוספת של עלי לזנייה, חצילים, רוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן, עד שכל החצילים מסתיימים. סיימו ברוטב עגבניות, עיגולי מוצרלה ופרמז'ן בלבד. הזליפו מעט שמן זית מעל הכל לסיום.
5 – הכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפו ללא כיסוי לכ 20 דק' בערך. או עד שהרוטב והגבינה מבעבעים.
6 – הוציאו מהתנור והמתינו לפחות 15 דק' לפני הגשה, או ביום למחרת (אחרי קירור וחימום בשנית כמובן).


בתאבון, אביעד.

כמו תמיד, לחיצה על אחת התמונות תוביל אתכם לפורמט צפייה יפה יותר.. 

7 תגובות:

  1. מה זה אין תגובות?!?! יש כאן חציל!!! אנשים להתעורר!!!
    רק בשר? אם אין בשר שותקים. פויה לכם!
    טוב... אמרת חציל אמרת הכל... אבל אממממ טוב גם דברים אחרים יש כאן מלבד חציל ועל כן מנה נפלאה.
    תודה
    happy weekend

    השבמחק
    תשובות
    1. חחח, עוד יגיעו..ובכל מקרה, באמת מנה מופלאה.
      תודה לך.
      א.

      מחק
  2. זהו האישה אמרה שעלה משהו מעניין- חציל! :)
    יאאללה, התעורר התאבון, ונלך לזרוק איזה בלאדי על האש,
    כי כזאת לזניה אין סיכוי שנצליח לעשות :(

    השבמחק
  3. על דברים כאלה נאמר: don't mess with the classics.
    זה אחד הדברים הכי עקביים אצלך. הכבוד לקלאסיקה ומסורת. המינעות מלהתפלצן רק לצורך התפלצנות שת'כלס רק פוגעת במאכלים שהם תרבות שלמה במנה אחת.

    והצילומים? מערבלים את המיצים בקיבה.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  4. נראה מצויןןןן :)
    גם אני הכנתי משהו דומה בשבוע שעבר
    עם נגיעות של פטה עיזים
    אבל היא לא יצאה הורסת כמו שלך :)
    סופשבוע נפלא וד"ששש

    השבמחק
    תשובות
    1. הי! איזה כיף שאת כאן.
      ראיתי שחזרת לסורך בבלוג שלך, הכל נראה כרגיל מדהים.
      ד"ש לך בחזרה ולרומני שלך ;)

      א.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...