יום רביעי, 13 בפברואר 2013

לזניה טורטליני, ברוטב רוזה של עגבניות ובשמל



לזניה, מנה אפויה של פסטה, רטבים, גבינות, בשר וירקות.. כל מה שטוב במטבח האיטלקי, יחד ב"חבילה" אחת, מהבילה רכה וכל כך טעימה. רק שהפעם, זו לא לזניה רגילה אלא מנה מהירה מאד שכל אחד יכול להכין לארוחת ערב או אפילו לאירוח ממש ממש יפה ומיוחד.
לאחרונה רכשתי לעצמי כמה וכמה שקיות של טורטליני מוכנים.. יש בשווקים הגדולים וכמובן במעדניות פסטות מוכנות. טורטליני בגבינות, בפטריות, בתרד וריקוטה ועוד ועוד. יש כאלו שהן יבשות בשקיות קטנות המיובאות מחול ויש גם של חברות מהארץ, טריות ולא רעות בכלל. רכשו לכם חבילה כזו של כל טורטליני שבא לכם.. באיזה מילוי שאתם אוהבים וזה יהיה הבסיס של המנה המופלאה הזו.
מה שאנחנו עושים זה בסה"כ מערבבים את הפסטה הזו אחרי בישול קצר ורגיל, עם רוטב מצוין של עגבניות ובשמל ריחני, מכניסים הכול לתבנית גדולה או לכמה קטנות ואישיות, מפזרים מוצרלה ופרמז'ן ומכניסים לתנור עד שהכול מבעבע ומריח גן עדן. וזהו.
לזניה בעקרון זה שם של מנת פסטה בשכבות, אפויה. רק שהפעם אנו לא ממש עורמים לבד את השכבות אלא משתמשים בפסטה ממולאת ורטבים כדי לדמות את עקרון הלזניה המקורית.
זו מנה ממש מדליקה וטעימה אש! אתם כמובן יכולים לשחק איתה כמה שתרצו, עם תבלינים חריפים למשל, מילואים שונים בטורטליני, ירקות, עשבים ועוד. הכול הולך פה ממש ממש טוב ויהיה תמיד טעים.
המתכון הפעם בחלקו כללי למדי, למשל רוטב עגבניות לפסטה.. שאני לא רושם איך להכין, מצידי אתם יכולים גם להשתמש בצנצנת עם רוטב פסטה מוכן (יש לא רעים בכלל כיום לרכישה) ועוד.. אבל בגדול אתם תסתדרו, אני בטוח, זה ממש קל ומהיר להכנה. הגישו יחד עם סלט ירוק למשל ובקבוק יין טוב ויש לכם ארוחת מלכים.

מצרכים: (4 מנות אישיות או תבנית בינונית)
3 כפות שמן זית
1 חבילת טורטליני במילוי לטעמכם
1 וחצי כוסות רוטב עגבניות לפסטה (נפוליטני או איזה אחר שאתם עושים או קונים)
1 כוס רוטב בשמל (מתכון תוכלו לראות ברשומת "צירים ורטבים")
5 עלי בזיליקום טריים קרועים ביד או חתוכים שיפונד
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 כפות פרמז'נו ראג'יאנו מגורדת
1 כוס מוצרלה מגורדת או פרוסה לעיגולים


הכנה:
1 – מבשלים את ה טורטליני בסיר עם המון מים וכפית מלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
2 – מוסיפים לקערה עם הפסטה המוכנה את רוטב העגבניות, הבשמל, עלי בזיליקום, שום ושלוש כפות פרמז'ן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים בעדינות הכול יחד.
3 – מחממים תנור אפייה ל 190 מעלות. מעבירים את תערובת הפסטה לתבניות אישיות או לתבנית בינונית גדולה, מפזרים מעל הכול את ה מוצרלה ואת הפרמז'ן הנותרת ומזליפים שמן זית מלמעלה.
4 – מכניסים לתנור חם ל 20-30 דק' או עד שהגבינה והרוטב מבעבעים בצבע מדהים. מוציאים וממתינים כ 3-5 דק' עד להגשה.


בתאבון,
אביעד.

4 תגובות:

  1. וואו! נראה מעולה, עשית אותי רעבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף ;-)
      אין מחמאה טובה יותר.
      תודה.
      א.

      מחק
  2. איך, איך אני אוהב את המנות ממשפחת "כמה פשוט ככה טעים!"..

    בנוגע לעגבניות.., אפשר להשיג בארץ עגבניות שמש איטלקיות אורגינל. משדרג שך רוטב פסטה..

    Lazyboy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשיג ולעשות כל דבר..
      כמובן שעם רוטב כמו שצריך וגם טורטליני הום מייד זה יהיה אפילו יותר טוב..
      אבל אז זה כבר לא כזה "פשוט" ;-).

      א.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...