יום חמישי, 24 בינואר 2013

אורז עגול מוקפץ עם אפונה ירוקה, בייקון ובצל ירוק.



מנה מקסימה, קלילה להכנה, מהירה מאד וטעימה כל כך. אוכל עם השפעות אסייתיות אהוב עלי ביותר כידוע לכם כבר.
אני מניח שזה בעקבות כמה סיבות עיקריות. זמני ההכנה והתהליכים הבלתי תלויים שהם דורשים, או לא דורשים בעצם.. ובהמשך לזה; הטעמים מאוזנים מאד. המנות בדרך כלל קלילות וכיפיות לאכילה. אך כמו כל דבר בחיים, תמיד יש קאטצ'.
בשביל להצליח במתכונים הללו, צריך לא מעט תשומת לב לכמויות ומידות, גם של חומרי גלם וגם של זמנים. אוכל אסייתי הוא מעט כמו אפייה. יש קצת מזה וקצת מזה אמנם ועם "עין" ויד מיומנות, ניתן להצליח מבלי למדוד יותר מידי. אבל, מי שרוצה להצליח "על המכה הראשונה"... כדאי שבמנות אסייתיות - יהיה זהיר. יתבל ויוסיף את המרכיבים במידות הנכונות ויבשל בזמנים הנכונים. פשוט חבל שהמנות שלכם, תצאנה עמוסות במלח בגלל עודף בסויה. או חריפות מידי או סמרטוטיות במרקם למשל, מעודף זמן בישול. בסופו של דבר, המתכונים והמנות שמגיעים מהמזרח הרחוק- עברו כברת דרך אדירה באיזון הטעמים והמרקמים ע"י מליוני אנשים. נראה לי שכדאי להשאיר אותם כאלה גם אצלנו בצלחת :-).

מצרכים: (2-4 מנות)
2 כפות שמן צמחי
1 וחצי כוסות אורז עגול (לסושי) שבושל במים עד להכנתו המושלמת
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 בצל לבן קלוף וקצוץ (או בצלצל שאלוט אחד)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ או מגורד
2 שיני שום כתושות
1 כוס אפונת גינה ירוקה (אפשר קפוא של סנפרוסט מבלי לחשוש)
6-7 פרוסות בייקון חתוכות לרצועות או קוביות
חביתה מ 2 ביצים
3 כפות סויה בהירה
1 כפית מירין


הכנה:
1 – במחבת רחבה ועמוקה טגנו את הבייקון ללא כל שומן עד למצב קריספי. בעזרת כף מחוררת הוציאו את הבייקון לנייר סופג. סננו את השומן שנשאר במחבת בחצי בערך והוסיפו אל המחבת את הבצל הלבן ואת הג'ינגר. אדו אותם על חום נמוך. הוסיפו את האפונה וחצי מהבצל הירוק הקצוץ. ערבבו לכ 2 דק'.
הוסיפו את הבייקון חזרה ואת השום. ערבבו שוב. כבו את האש והוסיפו אל קערה יחד עם החביתה לאחר שנחתכה לקוביות.
2 – במחבת נקייה הוסיפו את 2 כפות השמן והוסיפו את האורז המאודה בשטח פנים אחיד. טגנו אותו על חום נמוך כדקה וערבבו. שטחו שוב ושוב טגנו לדקה. כך המשיכו עד שהאורז מקבל צבע זהוב עדין.
3 – הוסיפו אל המחבת את שאר התערובת, הבצלים, הבייקון האפונה והחביתה וערבבו הכול יחד.
הוסיפו את הסויה ואת המירין וערבבו בעדינות פעם אחרונה. חממו ל 2 דק' נוספות והגישו בצלחות אישיות. קשטו בבצל הירוק שנותר.


בתאבון,
אביעד.


תגובה 1:


  1. לפחות הפעם בדקתי את הבלוג כמה דקות לפני שאני יוצא לאכול, כך שאני לא מתענה יותר מדי..
    מה יש לומר, אורז עגול! אהוב ליבי. אפשר טיפה לקחת את המתכון עוד חצי צע לכיוון המזרח, ולזרוק עם (או במקום) הבייקון, בשר סרטנים (כחולים נראה לי הכי מתאים) קצוץ.


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    יא-אללה ,יצא לך כל כך יפה שאני "טס" לזוזוברה :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...