יום חמישי, 15 באוגוסט 2013

פו'בוי שרימפס (Shrimps Po'Boy)



אני יודע שפירות ים זה לא ממש כוס התה של כל אחד ואחד. ביחוד בארץ שיש בה חצי אוכלוסיה בערך של שומרי כשרות (לפחות ככה בדיווחים, לא יודע כמה בפועל). תוסיפו לזה שרב הדגה הנמכרת בארץ לא ממש מכילה פירות ים לרב [נכון שפה ושם עוד אפשר למצוא דייגים ביפו, אשדוד, עכו וכדומה שמוכרים קצת שרימפס, קלמארי ועוד קצת... אבל עדיין]. וקיבלנו בגדול עם שלא ממש מכיר, יודע לאכול, או חושב על מנות כאלו באופן סדיר.
אצלי, המצב קצת שונה. מי שמכיר את הבלוג מימיו הראשונים ומכיר אותי אישית, רואה, יודע ומודע לכך שאני חובב מושבע של שרצי הים הללו ובמיוחד של שרימפסים, לובסטרים וכדומה.
הבלוג מלא במתכוני פירות ים וימשיך להתמלא בהם כל עוד אני אמשיך לכתוב פה. יש לי כל כך הרבה שמוכנים לעלות לאוויר, ואף הרבה יותר שממתינים שאצלם וכתוב אותם עבורכם. אז אני מניח שאלו שחולקים איתי את ההנאה והאהבה לפירות יום, ישמחו מאד.

המנה היום, היא מן פיוז'ן אמריקאי מגניב למדי של שרימפסים מטוגנים בבלילה בתוך לחמניית בגט עם רוטב חריף וירקות. מן אוכל רחוב משודרג, מלכלכך מאד, מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול וכזה שמתמכרים אליו מאאאאאאד מהר! (אז זהירות).
תכלס, אין פה הרבה עבודה, אבל יש פה כמה דברים שישדרגו את המנה הזו לרקיעים שמימיים.
רטבים בעבודת יד, הם אולי הטובים ביותר שניתן לאכול, זה דורש רשימת מצרכים ארוכה, אבל אני בטוח שיותר מחצי יש לכם כבר בבית ואת החצי השני יקח לכם כמה דק' למצוא בכל סופר.

מה שצריך בגדול אלו שרימפסים טובים, קצת רוטב, לחמניות בגט טריות וקצת ירקות שיהיה אפשר למלא את הסנדוויץ הענק הזה. חסה טרייה, עגבניה בשלה, קצת מלפפונים חמוצים וזהו.
פיתחו איזה שקית צ'יפס ליד ובקבוק בירה וזו ארוחה לתפארת חישובי הקלוריות.
[את המתכון לקחתי ממגזין בון א' פטיט]



מצרכים (4 מנות~)
שמן לטיגון עמוק
24 שרימפסים מסוג טייגר\קריסטל נקיים וקלופים
4 לחמניות בגט טריות
1 עגבנייה פרוסה
1 כוס חסה אייסברג קצוצה
חמוצים

לתיבול השרימפס –
2 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל קאיין
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
1 כפית פפריקה מעושנת חריפה
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית תימין יבש
1 כפית פלפל שחור גרוס

לציפוי -
1 ביצה טרופה
1/2 כוס קמח תירס
1/2 כוס קמח רגיל
1 כפית סודה לשתייה

לרוטב –  מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים עד לרוטב הומוגני.
1 בצלצל שאלוט קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית מיץ לימון
1 כפית רסק עגבניות
1/2 כוס מיונז משובח
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית תימין
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל קאיין
1/2 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם.




הכנה:
1 – מערבבים את מרכיבי התיבול יחד בקערה. מוסיפים את השרימפסים ומערבבים בעדינות שהתבלינים יצבעו אותם. מחממים סיר טיגון או ווק עם שמן בגובה 4-5 ס"מ.
מוציאים את השרימפסים מהתבלינים ומוסיפים לביצה הטרופה בקערה נוספת. משם לתערובת של קמח התירס, קמח רגיל וסודה לשתייה בקערה שלישית. מקמחים ומנערים מעודפים. מטגנים בסבבים קטנים בשמן חם מאד עד להזהבה.
מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג וממליחים מיד קלות.
2 – פותחים לחמניה ומורחים מהרוטב בנדיבות. מכניסים כ 5-6 שרימפסים ועורמים חסה, עגבניה וחמוצים. מגישים עם צ'יפס ובירה קרה.




בתאבון.
אביעד.



2 תגובות:



  1. נראה מצויין בן אדם.
    הצילומים יצאו ממש טובים. ממש קשה לצלם רוטב סמיך שכזה ולהעביר את הטקסטורה טוב כל כך. יישר כח.


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...