יום שישי, 26 בספטמבר 2014

חזה עוף אפוי עם תערובת טוסקאנית של ירקות ארומאטיים




המטבח האיטלקי לא יכול להיכלל תחת שום רשימה קצרה של מוצרים. יש כאלו שמיד יעלו את המילה פסטה על פיהם, או פיצה רחמנא לצלן. אבל איטליה זו ארץ ענקית, עם חבלי ארץ כה שונים אחד מן השני עד שהקולינריה יכולה להשתנות באינטנסיביות רבה יותר, מאשר תעברו בין אנגלייה לפינלנד.
איטליה זה אמנם פסטה, פיצה, שעועית לבנה, עגבניות ושמן זית, אך היא גם המון ירקות, עוף חופשי והמון המון צבע עם ריחות רעננים. המנה שלפנינו מובאת דרך מתכון של אריק ריפרט, אך המנה הזו ידועה כל כך, קלה כל כך ופופולרית שאף אחד, אפילו לא השף ריפרט ינכס אותה עבור עצמו.
חזות עוף נקיים עם תערובת מדהימה של ירקות צבעוניים וארומטיים שנאפים יחד בתנור.
מנה כה פשוטה, טעימה וקלה להכנה עד שאני חושש שהיא הולכת להיות אבן פינה ברפרטואר שלכם, בעיקר בחודשי הקיץ החמים.
מה שנותר זה להכין תוספת נחמדה וקלילה ליד ולפתוח בקבוק יין צונן. למנה הזו יש יכולת לגרום לכולם לחייך או סתם להביט לשמיים כחולים ולחשוב על הטוב שבחייהם.
אמנם לייזי ידידי מתחיל לחכך את ידיו לקראת מתכוני החורף, אבל פה זה ישראל חביבי, מחכים לנו כמה ימי חמסין נוספים ולא מעט שמש בשמיים ;). 


מצרכים: (4 מנות~)
שמן זית משובח
2 חזות עוף נקיים מחולקים לשניים ומשוטחים קלות (סה"כ 4 נתחים)
1/2 כוס שאלוט קצוץ
2 שיני שום פרוסים דק
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 שומר פרוס דק (לשמור את העלים לקישוט)
חופן זיתים ללא חרצן פרוסים
חופן צימוקים שהושרו ביין לבן
1/4 כוס צנוברים
1 כף צלפים מסוננים
תימין מ 4 גבעולים
בזיליקום טרי חתוך שיפונד
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם


הכנה:
מחממים תנור אפייה על 180 מעלות.
1 – מתבלים את החזות במלח ובפלפל שחור לפי הטעם, מניחים אותם בתבנית משומנת קלות.
2 – בקערה מוסיפים את השאלוט, השום, עגבניות, שומר, זיתים, צימוקים, צנוברים וצלפים. מערבבים היטב יחד עם שתי כפות שמן זית. מוסיפים את התימין ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3 – עורמים מעל חזות העוף את תערובת הירקות ומזליפים עוד קצת שמן זית. מכניסים לתנור ואופים לכ 15-20 דק'.
[אם יש צורך, ניתן להחליף למצב "גריל" ל 5 דק' נוספות כדי לקבל קצת "צבע"]

מוציאים, מחלקים לכל סועד חזה עם ירקות, מזליפים שמן זית טרי ומקשטים עם בזיליקום ופטרוזיליה קצוצה.


הכי קל בעולם וטעים נורא - 

בתאבון, 
אביעד.



2 תגובות:

  1. בחצי הומור: יש לי הרגשה שזו מנה של בתי חולים באיטליה (-:
    היא מתגמדת לעומת המתכונים הנפלאים שפירסמת בקונוטציה של ארץ המגף...
    שנה טובה ותודה

    השבמחק


  2. נראה טעים מאוד. אפילו אפשר להגדיר את זה כ "מנת בריאות", לא פחות.

    בנוגע לחורף: הייתכן כי הבשילה השעה למתכון חמין בגירסאת 2014 ?

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...