יום חמישי, 7 במרץ 2013

פסטה עם צ'וריסו, דלעת, שום ועגבניות שרי צלויות.



זוהי אחת הפסטות הטעימות, הנקיות והמדהימות שיצא לי להכין בעת האחרונה.
לאחרונה אני מתעסק המון עם צ'וריסו ועם נקניקיות בכלל. קיבלתי את הג'ננה ואני מכין המון המון מתכונים חדשים וישנים שלי, שכולם משולבי נקניקיות. הפעם מן נקניקיה במצב צבירה משומר, שהבאתי איתי אז מספרד. צ'וריסו כתומה, פיקנטית מתובלת ומדהימה.(המתכון הזה כמובן נרשם לפני שנה, ממש שחזרתי מברצלונה.. ובתקווה שבעוד כמה שבועות אני חוזר לשם שוב לכמה ימים של המון המון אוכל!)
הפסטה הזו לא יוצאת לי מהראש כבר חודשים.. ולבסוף הכנתי אותה מיד שחזרתי משם והבאתי איתי לא מעט פרודוקטים שמתאימים פיקס. צילמתי והנה היא לפניכם.
את הדלעת ואת העגבניות אנו צולים בתנור אפייה, לא מטגנים בשמן. את הצ'וריסו אני מקפיץ בשומן של עצמן עם מעט מאד שמן זית בנוסף.. חותך לקוביות, או לצורה אחרת וזהו. את כל זה מערבב יחד עם המון מרווה טרייה חתוכה לסרטים ועם פסטה מדהימה שרק יצאה מהמים.
בסופו של דבר יש כאן מנה מטורפת של טעמים, מרקמים רכים, פריכים והמון המון עושר.
בצילום רואים שיני שום שכמעט ולא בושלו, זה רק לפרזנטציה ידידי.. השום נצלה בתנור יחד עם הדלעת וכיוצ' והוא יוצא מקורמל הרבה יותר, מתקתק עם טעם שמתאים בול לכל המנה הזו. כך שאל חשש. 


מצרכים: (4 מנות)
1 חבילת פטוצ'יני (או פסטה ארוכה אחרת)
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 כוסות דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
5 כפות שמן זית
6-7 עלי מרווה טריים חתוכים שיפונד (ועוד כמה לקישוט)
1 כוס נקניק צ'וריסו בעבודת יד פרוס באלכסון לטבעות דקות (אפשר גם גושים בגדלים ובצורות אחרות)
חצי ראש שום טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
1 – מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים על התבנית את קוביות הדלעת, חצאי העגבניות ואת חצי ראש השום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. בוזקים את שמן הזית ומערבבים היטב בידיים.
מכניסים לתנור ל 10-12 דק'. מוציאים, מפזרים את המרווה ומחזירים ל 6-10 דק' נוספות, עד שהדלעת מרגישה רכה וחרוכה בפינות (אם השום שלכם עדיין לא קורמל מספיק, הוציאו את כל שאר המרכיבים והשאירו אותו לעוד כמה דק' שיהיה בול במידה).
2 – במחבת נקייה מוסיפים מעט שמן זית משובח ומטגנים את הצ'וריסו עד להכנתם (לא יותר מידי!) ומכבים את האש.
3 – מבשלים בסיר גדול עם המון מים ומלח את הפסטה. מסננים ומעבירים למחבת יחד עם הצ'וריסו. מוסיפים את כל תכולת התבנית, הדלעת, העגבניות, כל המיצים שנאגרו בתחתית התבנית ועלי המרווה. מערבבים היטב. שולפים את שיני השום מהקליפה בעזרת לחיצה עדינה בקצה ומוסיפים למחבת גם כן לחימום של כמה שניות נוספות. מתקנים תיבול אם צריך במלח ופלפל שחור גרוס טרי. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה (זכרו לשמור) כדי ל"פרק" קצת דביקות אם ישנה.
מגישים לצלחות אישיות.


בתאבון,
אביעד.

7 תגובות:

  1. איזה יפה יצאה לך הדלעת. מת על דלעת. הכל נראה מהמם!
    אני "מפרק דביקות" באמצעות התזת וערבוב מעט שמן זית אחרי שמחזירים את הפסטה מהמסננת לסיר.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ידידי.
      הדלעת ללא ספק יוצאת טעימה ויפה פה בפסטה הזו.
      לפרק דביקות עם שמן זית זה נחמד, אבל גם מוסיף לא מעט שומניות וטעם.. שיש בכל זאת
      מהצ'וריסו.. מי הבישול מתאימים פה בול, הם ידללו קצת דביקות ויתאדו ללא טעם נוסף.
      אחרי כל זה - עוד קצת שמן זית לא הזיק לאף אחד ;)

      מחק
  2. וואי-וואי-וואי... איזו מנה... אני ממש יכול להרגיש בפה את כל המרכיבים יחד... נשמע לי מדוייק להפליא!

    השבמחק
  3. מזמןןןןן לא היתה כאן תמונה שגרמה לי להוציא מהפה בלחש "אמאלה"
    אביעד, זה פשוט מדהים! הכתום הזה של הדלעת כל כך "מלא"
    והלבן של השום כל כך בוהק, טוב וואו... אחרת אני אעבור כאן על כל צבעי הקשת.
    ובאשר למתכון, הפסטה והירקות היו עושים אצלי עבודה טובה לא פחות (-:
    תודה, באמת!
    התמונות וואו... סליחה על החזרה, אבל יצא באמת משגע.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...