יום חמישי, 13 בפברואר 2014

פרגית חריפה - "גנרל טאו" - קוריאני



מנה קוריאנית מפורסמת מאד, בעיקר במסעדות מתמחות ברחבי ארצות הברית וכמובן בקוריאה.
העניין העיקרי כאן לפנינו, שהמתכון שבחרתי לרשום לכם שבמקור מגיע מטבחית\עיתונאית בריטית בשם "פוקסיה דאנלופ", אחת מאבני הפינה בבישול קוריאני בעולם- הוא לא ממש הגרסה שמקבלים בארה"ב. הפעם, המתכון אינו מתוק חריף, אלא חריף חריף ופונה הרבה יותר לקוריאנים ביחס לחייך המערבי. החלטתי על המתכון האותנטי מכיוון שלדעתי הוא הרבה יותר הארד קור והרבה יותר מיוחד. אני דווקא די אוהב את הטעם המתקתק במנות שכאלו, אך מידי פעם אני מעדיף לפנות למקורות ולהכין לעצמי ממתכונים שעברו פחות אבולוציה שיתאימו למערב עם השנים. את המנה ניתן להכין מחזה עוף או מפרגית – שזה ירך עוף נטולת עצמות בעצם, גם במתכון הזה. שאר המרכיבים, קלים מאד ואלו עם מזווה שמבוסס מעט על אוכל אסייתי ימצאו שיש להם הכול בהישג יד.

מצרכים: (4 מנות~)
400 גר' פרגית חתוכה לקוביות (או חזה עוף)
שמן בוטנים לטיגון
6-10 פלפל צ'ילי יבשים חתוכים גס (תלוי כמה חריף אתם אוהבים)
3 שיני שום קצוצים
3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
2 כפיות סויה בהירה
2 כפיות סויה כהה
1 כפית שמן שומשום
3 כפות ציר עוף או מים יחד עם 1 כפית קורנפלור
בצל ירוק קצוץ לקישוט
זרעי שומשום לקישוט (אופציונלי)

למשרה  -
1 כפית סויה כהה
1 כפית סויה בהירה
1 חלבון ביצה
1 כ; קורנפלור
1 כפית חומץ
2 כפות שמן בטונים


הכנה:
1 – בקערה צרפו את פיסות העוף יחד עם כל מרכיבי המשרה, ערבבו סגרו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים לפחות.
2 – חממו ווק או סיר טיגון בינוני וצקו מספיק שמן לטיגון עמוק. חממו את השמן עד ל 180 מעלות וטגנו את הפרגיות בכמה סבבים קטנים. הרימו בעזרת כף מחוררת לנייר סופג והמשיכו לטגן את כל הכמות.
סננו את השמן ויבשו את הווק.
3 – ערבבו בקערה את שני סוגי הסויה, שמן השומשום, הציר יחד עם הקורנפלור ושימרו בצד.
חממו 2 כפות שמן בוטנים בווק וטגנו את הצ'ילי היבש לדקה בערך עד שהוא מתחיל לשנות צבע.
הוסיפו את הג'ינג'ר ואת השום וערבבו עד לארומה שנישאת מהטיגון.
4 – החזירו את העוף הקריספי שהמתין בצד עד כה וערבבו יחד עם התבלינים. הוסיפו את הרוטב שערבבתם ובשלו עד להסמכה של הרוטב סביב הבשר. כבו את האש



הגישו בצלחת מרכזית או לצלחות אישיות בתוספת של בצל ירוק לקישוט.
בתאבון
אביעד 

3 תגובות:

  1. אני חושב שבלבלת בין קוריאה וטיוואן. לא רק שזו מנה סינית, על שם גנרל סיני, האוכל הקוריאני שונה ממנה בכל אספקט מהרכיבים ועד טכניקת הבישול (ואפילו השימוש במקלות אכילה מעץ...)

    השבמחק
  2. נראה טוב.
    יצאה לך מנה יפה וצילומים יפים לאללה.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...