יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

טאקו טקס מקס




אני בטוח שרובכם יודעים את פיסת הטריוויה הזו; שאוכל אמריקאי מושפע לא מעט מהשכנים המקסיקנים שלהם. בעיקר במדינות המערב והדרום שהגבול שלהם די קרוב למקסיקו.
לא מעט מהאוכל בלוס אנג'לס ובקליפורניה ברחוב הוא מקסיקני ויש כמובן את המושג טקס מקס שזה אוכל טקסני עם השפעות מקסיקניות.
הפעם טאקו טקס מקס שכזה, אך עם שינוי קטן וללא לקטוז = גבינה. אתם כמובן יכולים להוסיף אם בא לכם, זה בטח יהיה טעים יותר למי שמערבב ואוהב!
לטאקו יש כמה ואריאציות, אך זה שהיום נכין הוא הקריספי והפריך. לזו הרכה או ל"בוריטו" נגיע בהמשך הדרך.
טאקו פריך, מלא בבשר עגל טחון מלא בתבלינים עם ירקות צבעוניים וטריים. חסה, עגבנייה בשלה ובצל סגול. מתכון ממש פשוט, זריז להכנה, לאירוח או למשפחה בכמה דק'!.
ניתן למצוא היום בארץ חבילות טאקו פריך מוכן לאכילה שדורש מעט חימום בתנור אפייה.. וזהו.
סה"כ זמן הכנה לכל המנה הזו לוקח מתחת ל 10 דק'. המנות צבעוניות, מריחות נהדר וטעימות – למות! תעשו כמה שאתם יכולים, כי זה פשוט נחטף בשניות. אין אחד שיישאר אדיש ואף אחד לא יסתפק באחד J
בארה"ב ואני מניח שגם במעדניות עשירות במצרכים בארץ, תוכלו להשיג ולרכוש שקיות עם תערובת תיבול לטאקו...
אך בגין זאת שאני אישית עדיין לא ראיתי (האמת שלא חיפשתי אף פעם), אני מוסיף מתכון לתערובת כזו home made
שזה בטח הרבה יותר טוב בכל מקרה. אם בא לכם לעשות כמות גדולה, פשוט תכפילו באותו היחס ותיקחו ממנה כל פעם שבא לכם. הכמות במתכון הפעם מכוונת כדי להוסיף ל 400 גר' בשר טחון בדיוק.

מצרכים: (10-12 מנות)
1 חבילת טאקו פריך (אני רוכש של חברת ORTEGA)
400 גר' בשר עגל טחון טרי
3 כפות שמן זית
1-2 כפות רוטב BBQ (עדיף מעושן)
1 שן שום גדולה קצוצה
1/3 כוס מים
1 בצל סגול (חצי קצוץ\חצי פרוס)
4-5 עלי חסה טרייה חתוכה לסרטים
1 וחצי עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

תערובת תיבול לבשר (כמות שמתאימה ל 400 גר'):
1 כפית גדושה של כמון
1 כפית גדושה של פפריקה מתוקה (מי שרוצה את התערובת חריפה יותר, שישתמש בחריפה)
1 כפית שטוחה של אבקת צ'ילי
1/2 כפית שבבי צ'ילי
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור טרי גרוס
קורט אבקת שום
קורט אורגנו יבש


הכנה:
מחממים תנור אפייה ל 200 מעלות.
1 – מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ורחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום. מאדים על להבה קטנה עד לריכוך מסוים.
2 – מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי הפרדה וטיגון עד להשחמה.
3 – מוסיפים את תערובת התבלינים, רוטב BBQ ואת המים. מערבבים היטב כדי שהבשר ייצבע בצבע אדום ויפה.
מבשלים עד לאידוי מוחלט של הנוזלים בתחתית המחבת וסוגרים את האש.
4 – מכניסים לתנור שחומם מראש את הטאקו ל 2-3 דק' (הופכים באמצע הזמן) ומוציאים למשטח עבודה.
5 – ממלאים כל טאקו ב 2 כפות תערובת בשר ומוסיפים מעל סרטי חסה, בצל סגול פרוס וקוביות עגבנייה (מי שרוצה יכול להוסיף גם גבינה מגוררת מעל. ניתן בנוסף להכניס את הטאקו המוכנים יחד עם הגבינה לתנור שוב, כדי לגרום לגבינה לנזול קצת).


מגישים 2-3 לאדם.

בתאבון.
 אביעד

4 תגובות:

  1. אביעד, נראה מטריף!
    אני רץ להכין.
    תמיד התלבטתי לגבי הנתח המתאים ביותר לבשר טחון. מה אתה ממליץ?

    השבמחק
  2. הי דרור.
    בעקרון אני טוחן או צלעות או צוואר בדרך כלל לבשר טחון למתכונים שונים.
    אני אטחן נתחים מסוימים אם אני צריך ריכוזי שומן או טעמים מסוימים אחרים..
    למשל המבורגר מאנטריקוט או מאסאדו וכיוצ'

    בהצלחה.
    א

    השבמחק

  3. צילומים שלא מהעולם הזה..


    http://www.youtube.com/watch?v=2k64w3354kE

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...