יום ראשון, 16 בדצמבר 2012

חסילונים על מצע פירות טרופיים בויניגרט וניל עם פלפל שחור



אחת הגישות "החדשות" בקולינאריה העולמית היא- להביא לפניכם הפכים שמשתלבים לטעמים מאוזנים.
זה עניין של זן כביכול, רק באוכל.. במקום בחיים. 
אפשר לקרוא לזה פיוז'ן, אבל היום המילה הזו קצת out of style...כי בכנות, הכול הולך עם הכול.
הטכניקות במטבח המסורתי- הן אותן הטכניקות. עם חדשות שנכנסות בכל תקופה כדי לחדד, לרענן, להבזיק חושים מחדש ועוד.
הפעם מן סלט טרופי מאד מעניין. שמשלב שכבות של מרקמים, טעמים שונים, צבעים ותחושות שונות. גם כאשר שומעים מה יש בפנים וגם כמובן בפה ובגוף - כאשר אוכלים את המנה.
פירות טרופיים עם ויניגרט, על בסיס של פלפל שחור ווניל (הפכים, כן?) ומעל הכול פירות ים, אגוזים חמאתיים, נענע רעננה ועוד. בקיצור חגיגה רצינית מאד. כולי תקווה שיהיו ביניכם כאלו שידעו להעריך, להכין וליהנות. זו ללא ספק מנה מדהימה ביופייה ובטעמה- שתקצור לא מעט פרצופים משתאים סביבכם כאשר תגישו אותה או אפילו תכינו לעצמכם.
זמן ההכנה הוא דק' ספורות וחוץ מהחסילונים שעולים על הפלנצ'ה לשניות מעטות, אין צורך בבישול יותר.
מנה אלגנטית ומטריפת חושים.
Voila


מצרכים: (2-4 מנות)
12 שרימפ נקיים

לסלט –
1 פפאיה קלופה, ללא חרצנים חתוכה לקוביות
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
1 כוס אננס חתוך לקוביות, או משולשים
1 פסיפלורה – בשר הפרי בלבד
חופן עלי נענע טריים לקישוט
חופן אגוזי לוז\מקדמיה\פקאן מסוכר

לויניגרט –
1 כף מיץ ליים טרי
1 כף מיץ תפוזים סחוט
3 כפות חומץ אורז
1 כפית של פלפל שחור גרוס טרי
זרעים מתרמיל 1 של וניל טרי
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 שמן זית

הכנה:
1 – מוסיפים את כל רכיבי הויניגרט לקערה וטורפים היטב במשך 30 שניות, או עד שמגיעים לנוזל הומוגני (עדיף לעשות את זה בבלנדר, זה יוצא הרבה יותר טוב) שומרים בצד.
2 – מקפיצים לדקה בערך את השרימפס במחבת נקייה, עם כף שמן אחת. עד שהם משנים את צבעם לורדרד. מוציאים לקערה ומצננים באוויר המטבח לכמה דק'. יוצקים מהוינגרט מספיק כדי לעטוף אותם היטב ומערבבים בעדינות. שומרים בצד.
3 – בקערה נוספת מצרפים את הפירות (פרט לפסיפלורה) ויוצקים 1 כף של ויניגרט ומערבבים בעדינות יחד. מתבלים במעט פלפל לפי הטעם.
4 – מצלחתים – באמצע צלחת הגשה מסדרים בערמה יפה פירות ומעליהם כמה שרימפסים לכל סועד. מקשטים עם עלי נענע, אגוזים מרוסקים, עוד מעט מהוינגרט מסביב ובשר פסיפלורה שמחלקים שווה בין צלחות ההגשה.

בתאבון,
אביעד. 


את המנה הזו לקחתי מידידי; THE ZEN CHEF

6 תגובות:

  1. ויי זמיר, זה נראה מעולה.

    השבמחק
  2. וואי, רק מילה אחת עולה לי לראש, סליחה לפה- מרתק!
    נראית מנה לא רק מיוחדת וטעימה אלה פשוט מרתקת, פירות ים- שאני אוהב, פירות- שאני אוהב.
    צבעים- מצולמים נפלא, ושילוב מעניין ומרתק, אין ספק שגם הטעם כך!

    השבמחק
  3. פשוט - אין דברים כאלה! איך אני אוהב את האור שבוקע מתוך החסילונים...

    השבמחק
  4. במילה אחת – ואוו.
    מצאתי את עצמי בוהה בתמונה המושלמת של המנה היפהפיה הזו ולא הצלחתי להסיר את המבט :)
    מדהים לראות איך כל פרט קטן בה מוסיף עוד רובד של טעם וטקסטורה-
    השרימפסים... הפירות הטרופיים... האגוזים... הפסיפלורה... והפרח המקסים שבצילום
    אתה אמן אוכל אמיתי יקירי

    השבמחק
  5. חברים תודה רבה על המילים החמות.
    כיף לקבל הערכה חברית ממכם.
    זה גורם לי להמשיך.
    תודה שוב.
    א.

    השבמחק
  6. זה נראה מהמם. הצילום בכלל מעולה.
    בהחלט שווה ניסוי.

    LazyBoy , Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...