יום רביעי, 25 בספטמבר 2013

רצועות עוף ברוטב לימון



"עוף בלימון" היא מנה שמגישים בהמון דרכים במטבח האסייתי למשל ובכלל זה שילוב מעניין וכיפי במיוחד. העוף שבסיסו "חסר טעם", מקבל אליו טעמים רבים ואפשר כנראה על פי ניסיוננו להרכיב לו כל מתכון שרק עולה בדעתנו. יש פה בבלוג לא מעט כאלו- משוגעים וסטנדרטים כאחד. הפעם, מן מתכון מסורתי. של רצועות עוף מטוגנות במעטפת פריכה ומיוחדת שעליהן אנו יוצקים רוטב לימוני, עשיר, מתוק חמוץ. אחד השילובים המסורתיים והמפורסמים ביותר במזרח הרחוק.
טעם האוממי הזה ממלא את החך ואת הלב באושר גדול. המנה מאד צבעונית, יפה וכמובן טעימה מאד! סה"כ זמן ההכנה די מהיר ואין כאן תהליכים קשים או בעיתיים. קצת השרייה של העוף לספיגת טעמים, טיגון קצר והכנת הרוטב שאורכת כמה דק' בודדות. זה הכל.
אני בטוח שתצליחו מעל המצופה. גם למנה זו כמו ללא מעט מנות כאמור, יש אופציות לשינויים.. כבר אמרתי בהתחלה שזו מנה שמגישים לא מעט במסעדות ובמשפחות רבות במזרח הרחוק.. לכל אחת אני מניח יש גם כיוון קצת שונה ומשלה.
הנה אופציה אחת מתוך רבות שניסיתי. האמת, אני כבר לא זוכר של מי זה.. אבל היא הייתה הכי מוצלחת מכולן.

מצרכים: (4 מנות)
500 גר' חזה עוף נקי חתוך לרצועות או לפיסות בינוניות
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון

למשרה –
1 כפית סויה רגילה
מעט שמן שומשום
פלפל לבן

לציפוי –
חצי כוס קמח~
חצי כפית סודה לשתייה
מלח ופלפל

לרוטב לימון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות רוטב שזיפים ממותק בהיר (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
1 כף סוכר
קורט כורכום (לצבע)
1 וחצי כפיות קורנפלור מהולות ב3 כפות מים בערך

פלחי לימון לקישוט. 


הכנה:
1 – ערבבו את מרכיבי המשרה ואת הביצה הטרופה והניחו בפנים את רצועות העוף. המתינו כ 10 דק'.
2 – ערבבו את חומרי הציפוי והעבירו את רצועות העוף מהמשרה אל תערובת הקמח. צפו ונערו מעודפים.
3 – חממו שמן חצי עמוק במחבת עם ציפוי שאינו דביק (טפלון, קרמי..) וטגנו את רצועות העוף עד לגוון זהוב. העבירו בעזרת מלקחיים לנייר סופג.
4 – בסיר רטבים קטן הוסיפו את רוטב השזיפים, הסוכר ומיץ הלימון ובשלו על להבה קטנה עד לרוטב הומוגני. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב עד שאתם מגיעים לרוטב סמיך ויפה.
הוציאו לקערה קטנה. הוסיפו קורט כורכום וערבבו היטב עד שהוא צובע את הרוטב בגוון צהבהב.


הגישו את הרצועות יחד עם הרוטב מלמעלה ופלחי לימון לקישוט.

בתאבון,
אביעד.




2 תגובות:

  1. אתה מבין שאחרי כל ההשקעה הזו, הילדים יגידו "יצא לך טעים השניצל" ...

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...